Login

sampling question?

Tips & tricks, working results, technical support

sampling question?

Postby Definity » Sat Dec 03, 2011 8:55 pm

So say if i have 7 emulations of a preamp on one channel to get a really thick analog vibe but i only want one instance how would i go about sampling it? surley i can make it so i sample all 7 nebula's and i would get the same result... or can I?
Definity
Member
Member
 
Posts: 308
Joined: Tue Apr 06, 2010 2:54 am

Re: sampling question?

Postby Tim Petherick » Sat Dec 03, 2011 9:30 pm

You will pickup all the freq/phase but not all of the stacked harmonic distortion.

Tim
User avatar
Tim Petherick
Expert
Expert
 
Posts: 1351
Joined: Sat Apr 17, 2010 4:07 pm
Location: Bath , Uk

Re: sampling question?

Postby giancarlo » Wed Dec 07, 2011 4:27 am

yes you could sample the whole stack in offline mode... It will be somewhat limited cause you play it again using a limited amount of kernels. If you play 2 instances limited to 10 kernels your result is based on higher amount of harmonics. The same on the dynamic side. Nat is a good sampler BUT is not perfect, you loose something. If your stack is not so much overdriven you'll get good results, exacly like you were sampling an original hardware pre
User avatar
giancarlo
Founder
Founder
 
Posts: 9194
Joined: Mon Sep 21, 2009 10:40 pm
Location: Italy

Re: sampling question?

Postby Definity » Sun Dec 18, 2011 9:26 pm

so if i use that 20 kernal program 10 AHD could i sample 4 5kernal program or 2 10 kernal programs?
Definity
Member
Member
 
Posts: 308
Joined: Tue Apr 06, 2010 2:54 am


Return to Working with Nat

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest