Login

GUI disappears in Reaper

Serious issues

Re: GUI disappears in Reaper

Postby enriquesilveti » Wed Jan 19, 2011 9:32 pm

In computer storage, fragmentation is a phenomenon in which storage space is used inefficiently, reducing storage capacity and in most cases performance. The term is also used to denote the wasted space itself.

NOTE: On x64 OSs fragmentation still happens but is less obvious due the OS can see more RAM.
Enrique Silveti.
Acustica Audio customer and technical support.

MBP 11.5 (i7-4870 | 16 GB | 512 SDD)
SP4 (i5-6300 | 8 GB | 256 SDD)
RME UFX | PS Lyra2 | SD USBPre2
VM U15 | VM W10 | VM OSX 10.12
N4/NAT4 | SPX3 | RX5 | LN2C | Smaart8 | R5 | PT12 | PX10
User avatar
enriquesilveti
Global Moderator
Global Moderator
 
Posts: 2662
Joined: Sun Mar 28, 2010 9:00 pm
Location: Lodi | Madrid | Buenos Aires

Re: GUI disappears in Reaper

Postby Finnish » Tue Jan 25, 2011 7:42 pm

I tried it yesterday with 2 instances of Nebula (non-reverb). Reaper Mem-usage was about 350mb
Finnish
User Level IV
User Level IV
 
Posts: 44
Joined: Wed Mar 31, 2010 6:21 pm

Re: GUI disappears in Reaper

Postby faun2500 » Thu Mar 24, 2011 2:04 pm

Reaper will close when you use all your RAM. I have been trying to find this out for ages because it just shuts down and I thought nebula was crashing it.

If you look at the FREE RAM in windows task manager you can watch it go down to zero and then reaper closes.

The problem is that Nebula doesn't seem to release the RAM after you remove the plugins from your project (just to be clear I don't mean remove DLL but just unload some instances of nebula from your inserts)... the FREE Ram does not go back up but stays the same.

I then have to restart windows, reload Reaper and then the FREE RAM is higher and I can load more instances of Nebula!

This obviously is a big problem. I am starting a new thread for this if your are interested...
Forthcoming releases on: Black Heart Label, Hyperdrive and Transfixion. http://soundcloud.com/100mg. 6 FREE Downloads on my soundcloud page. Nebula ALL over these trax!
faun2500
Vip Member
Vip Member
 
Posts: 366
Joined: Wed Dec 22, 2010 1:05 pm

Re: GUI disappears in Reaper

Postby Finnish » Wed May 11, 2011 3:24 pm

Latest Nebula x32 version, latest Reaper (beta).

QUI disappears still, after having some 3-4 instances of Nebula. Especially launching Nebula Reverb causes this, it seems. Reaper shows about 500-600mb RAM usage, there's still about 2gb left.
Finnish
User Level IV
User Level IV
 
Posts: 44
Joined: Wed Mar 31, 2010 6:21 pm

Re: GUI disappears in Reaper

Postby enriquesilveti » Wed May 11, 2011 7:57 pm

Finnish wrote:Latest Nebula x32 version, latest Reaper (beta).

QUI disappears still, after having some 3-4 instances of Nebula. Especially launching Nebula Reverb causes this, it seems. Reaper shows about 500-600mb RAM usage, there's still about 2gb left.


Seems to be a RAN problem, Enable Nebula LOG and report.
Enrique Silveti.
Acustica Audio customer and technical support.

MBP 11.5 (i7-4870 | 16 GB | 512 SDD)
SP4 (i5-6300 | 8 GB | 256 SDD)
RME UFX | PS Lyra2 | SD USBPre2
VM U15 | VM W10 | VM OSX 10.12
N4/NAT4 | SPX3 | RX5 | LN2C | Smaart8 | R5 | PT12 | PX10
User avatar
enriquesilveti
Global Moderator
Global Moderator
 
Posts: 2662
Joined: Sun Mar 28, 2010 9:00 pm
Location: Lodi | Madrid | Buenos Aires

Re: GUI disappears in Reaper

Postby Finnish » Wed May 11, 2011 9:41 pm

enriquesilveti wrote:
Finnish wrote:Latest Nebula x32 version, latest Reaper (beta).

QUI disappears still, after having some 3-4 instances of Nebula. Especially launching Nebula Reverb causes this, it seems. Reaper shows about 500-600mb RAM usage, there's still about 2gb left.


Seems to be a RAN problem, Enable Nebula LOG and report.


How do I enable that? I'll be working with my session again tomorrow, so I can post my findings within 24 hours
Finnish
User Level IV
User Level IV
 
Posts: 44
Joined: Wed Mar 31, 2010 6:21 pm

Re: GUI disappears in Reaper

Postby enriquesilveti » Wed May 11, 2011 10:13 pm

The Nebula tip of the month (#12 - February 2011)
Using debug mode
http://www.acustica-audio.com/forum/ind ... =viewtopic
Enrique Silveti.
Acustica Audio customer and technical support.

MBP 11.5 (i7-4870 | 16 GB | 512 SDD)
SP4 (i5-6300 | 8 GB | 256 SDD)
RME UFX | PS Lyra2 | SD USBPre2
VM U15 | VM W10 | VM OSX 10.12
N4/NAT4 | SPX3 | RX5 | LN2C | Smaart8 | R5 | PT12 | PX10
User avatar
enriquesilveti
Global Moderator
Global Moderator
 
Posts: 2662
Joined: Sun Mar 28, 2010 9:00 pm
Location: Lodi | Madrid | Buenos Aires

Re: GUI disappears in Reaper

Postby faun2500 » Thu May 12, 2011 10:00 am

Finnish wrote:Latest Nebula x32 version, latest Reaper (beta).

QUI disappears still, after having some 3-4 instances of Nebula. Especially launching Nebula Reverb causes this, it seems. Reaper shows about 500-600mb RAM usage, there's still about 2gb left.



Did you check the windows task manager 'free ram' like I said in the post above?

Keep the task manager open and keep an eye on 'free ram' and then load up various instances of Nebula until the 'free ram' has gone to ZERO and see if Reaper closes or the GUI disappears
Forthcoming releases on: Black Heart Label, Hyperdrive and Transfixion. http://soundcloud.com/100mg. 6 FREE Downloads on my soundcloud page. Nebula ALL over these trax!
faun2500
Vip Member
Vip Member
 
Posts: 366
Joined: Wed Dec 22, 2010 1:05 pm

Re: GUI disappears in Reaper

Postby Finnish » Thu May 12, 2011 4:57 pm

I had no time to check that log-thingy today, but again GUI disappeared. And I'm quite sure there's not much Nebula or other RAM-hungry plugs in my sessions. I have about 3,5gigs of available RAM and my XP is a very cut down version, RAM usage alltogether with empty session in Reaper is about 500mb or under.

I'll check tomorrow when I have more time, but this is a bit shameful bug (IF it's a bug), I'd rather use Nebula than other plugs. Especially for compressor, Dramwer 1968 rules!!!
Finnish
User Level IV
User Level IV
 
Posts: 44
Joined: Wed Mar 31, 2010 6:21 pm

Re: GUI disappears in Reaper

Postby Martinez » Thu May 12, 2011 11:04 pm

A very cut down version of XP You say?
I was wondering if this might be the case.

It might be that You have striped Windows of something that I needs to get the job done as far as Nebula is concerned.
Martinez
Member
Member
 
Posts: 254
Joined: Mon Aug 09, 2010 2:03 pm

PreviousNext

Return to Bugs

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests