Login

Cubase 5.5 + Nebula 3 Pro Crash + freeze

Serious issues

Re: Cubase 5.5 + Nebula 3 Pro Crash + freeze

Postby enriquesilveti » Sat Jul 31, 2010 10:41 am

Acustica Audio crash or bug report work perfect showing RAM issues: http://www.acustica-audio.com/forum/ind ... =viewtopic
Enrique Silveti.
Acustica Audio customer and technical support.

MBP 11.5 (i7-4870 | 16 GB | 512 SDD)
SP4 (i5-6300 | 8 GB | 256 SDD)
RME UFX | PS Lyra2 | SD USBPre2
VM U15 | VM W10 | VM OSX 10.12
N4/NAT4 | SPX3 | RX5 | LN2C | Smaart8 | R5 | PT12 | PX10
User avatar
enriquesilveti
Global Moderator
Global Moderator
 
Posts: 2662
Joined: Sun Mar 28, 2010 9:00 pm
Location: Lodi | Madrid | Buenos Aires

Re: Cubase 5.5 + Nebula 3 Pro Crash + freeze

Postby farjedi » Fri Aug 20, 2010 8:47 pm

I've started getting the same thing after reverting back to XP, Cubase 5. It seems inexpicable, it works fine and then loading a nebula reverb when ram usage is in the 900's the plugin doesn't produce the GUI and I get the same as others here. Sometimes I have had a piercing feedback sound, if working in headphones I take them off when loading a Nebula now, like the good old days :D
I used to have no problems loading Nebulas into the 1.4/1.5 mark, would crash beyond that tho.
Back to the current problem, this non-formed Nebula that loads will crash cubase if removed from insert, but cubase still works if it is just switched off. Cubase will hang when closing it tho..
I was using 1.3.400 and upgraded to 1.3.413 to see if this solved matters but it's the same. Perhaps I'll see if I have older version that was working and see if problems persist.
farjedi
User Level X
User Level X
 
Posts: 139
Joined: Thu Apr 01, 2010 7:12 pm

Re: Cubase 5.5 + Nebula 3 Pro Crash + freeze

Postby Mimi » Fri Aug 20, 2010 11:18 pm

I have a problem in protools it does exactly what he described.
I use the Cubase LE4 and no problem.
fxexpansion 2.11 and got no use gives error
I bought the pro license bundler, well I think they should fix this stupid mistake.
Good luck and try again. :oops:
User avatar
Mimi
Member
Member
 
Posts: 235
Joined: Thu Aug 19, 2010 11:41 pm
Location: Brazil

Re: Cubase 5.5 + Nebula 3 Pro Crash + freeze

Postby tumburu » Mon Aug 23, 2010 10:57 am

Not to open another topic, on osx the last Nebula build crashes Reaper. I had to revert to the previous build.
User avatar
tumburu
Vip Member
Vip Member
 
Posts: 430
Joined: Tue Mar 30, 2010 11:00 pm

Re: Cubase 5.5 + Nebula 3 Pro Crash + freeze

Postby farjedi » Fri Aug 27, 2010 12:05 am

today it bugged out with memory at 550mb, squealing feedback and generic gui, same crash if removing the plugin or when closing cubase..
farjedi
User Level X
User Level X
 
Posts: 139
Joined: Thu Apr 01, 2010 7:12 pm

Re: Cubase 5.5 + Nebula 3 Pro Crash + freeze

Postby beneficjenci » Fri Apr 08, 2011 6:05 pm

I have exact same problem. I use some Neb 3 Pro instances on some tracks and freeze them in Cub 5.5. Than after few such operations I get exact same stuff - totall freeze. I was not aware of the "freeze does not free RAM" issue, so I will keep eye on it. I just bought the Neb Server edition. I run WIn 7 x64 but Cubase 32-bit- using the local server edition would allow me to use more RAM than Cubase allows right? Am I thinking correctly?

Peace to all of ya.
beneficjenci
User Level 0
User Level 0
 
Posts: 6
Joined: Mon Jun 28, 2010 10:44 pm

Re: Cubase 5.5 + Nebula 3 Pro Crash + freeze

Postby enriquesilveti » Fri Apr 08, 2011 6:43 pm

Using Nebula3PRO x86 with NebulaServer x64 you will able to use almost all of your installed RAM, I'm cooking a post about that.
Enrique Silveti.
Acustica Audio customer and technical support.

MBP 11.5 (i7-4870 | 16 GB | 512 SDD)
SP4 (i5-6300 | 8 GB | 256 SDD)
RME UFX | PS Lyra2 | SD USBPre2
VM U15 | VM W10 | VM OSX 10.12
N4/NAT4 | SPX3 | RX5 | LN2C | Smaart8 | R5 | PT12 | PX10
User avatar
enriquesilveti
Global Moderator
Global Moderator
 
Posts: 2662
Joined: Sun Mar 28, 2010 9:00 pm
Location: Lodi | Madrid | Buenos Aires

Re: Cubase 5.5 + Nebula 3 Pro Crash + freeze

Postby yr » Fri Apr 08, 2011 6:50 pm

Latest Nebula pro and server (1.3.478b) are causing Nuendo to crash/freeze when more then one instance are loaded. Had to revert to version 1.3.476 to get things working again.
Reuven | post-production & sound-design | scenography |
website | nebula presets
User avatar
yr
Beta Tester
Beta Tester
 
Posts: 438
Joined: Mon Mar 29, 2010 9:04 am
Location: Amsterdam

Re: Cubase 5.5 + Nebula 3 Pro Crash + freeze

Postby enriquesilveti » Fri Apr 08, 2011 6:52 pm

Enable .LOG and send us. We will have Cubase/Nuendo/Wavelab NFR licences ASAP for beta test.
Enrique Silveti.
Acustica Audio customer and technical support.

MBP 11.5 (i7-4870 | 16 GB | 512 SDD)
SP4 (i5-6300 | 8 GB | 256 SDD)
RME UFX | PS Lyra2 | SD USBPre2
VM U15 | VM W10 | VM OSX 10.12
N4/NAT4 | SPX3 | RX5 | LN2C | Smaart8 | R5 | PT12 | PX10
User avatar
enriquesilveti
Global Moderator
Global Moderator
 
Posts: 2662
Joined: Sun Mar 28, 2010 9:00 pm
Location: Lodi | Madrid | Buenos Aires

Re: Cubase 5.5 + Nebula 3 Pro Crash + freeze

Postby beneficjenci » Fri Apr 08, 2011 7:35 pm

Cool - than I cant wait for the post cause I have no clue how to proceed with the Local server. Normally I would use it thru a Jbridge right? I just fire up the standard Neb3 pro and than what??? I am stuck :roll:
beneficjenci
User Level 0
User Level 0
 
Posts: 6
Joined: Mon Jun 28, 2010 10:44 pm

PreviousNext

Return to Bugs

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest