Login

96kHz nebula issue

Serious issues

96kHz nebula issue

Postby musicgreator » Sun Sep 16, 2012 11:01 pm

I've noticed lately, that when i have a 96kHz reaper session and load nebula, it displays that it is in 44.1 with an blinking arrow. What's going on here?
musicgreator
User Level XI
User Level XI
 
Posts: 161
Joined: Sun Mar 28, 2010 5:16 pm

Re: 96kHz nebula issue

Postby ngarjuna » Mon Sep 17, 2012 6:06 am

Usually that means that the program, which is not in your working sample rate natively, did not have enough time to finish the SRC. In the Master settings you should see one called RATE_CNV, you'll want to set that up some. Many third party devs recommend setting it to about 3000 which should be enough for most programs. If you ever need to you can always jack it up further.
User avatar
ngarjuna
Expert
Expert
 
Posts: 778
Joined: Tue Mar 30, 2010 5:04 pm
Location: Miami

Re: 96kHz nebula issue

Postby richie43 » Mon Sep 17, 2012 6:17 am

I have had my RateCNV up to max for months now, and I have never noticed any negative side effects, but have also never had the sample-rate change issues I had before I set it. So win for that suggestion!
The Sounds of the Hear and Now
http://soundyaudio.com/
richie43
Expert
Expert
 
Posts: 4868
Joined: Fri Feb 04, 2011 8:47 pm
Location: Minnesota, USA

Re: 96kHz nebula issue

Postby musicgreator » Mon Sep 17, 2012 9:49 am

No, it's there before any program is loaded (Init). However it works as soon as a 96K program gets loaded. I was just wondering because i belive i haven't seen this in the past.
musicgreator
User Level XI
User Level XI
 
Posts: 161
Joined: Sun Mar 28, 2010 5:16 pm

Re: 96kHz nebula issue

Postby musicgreator » Mon Sep 17, 2012 9:50 am

Probably nothing to worry about.
musicgreator
User Level XI
User Level XI
 
Posts: 161
Joined: Sun Mar 28, 2010 5:16 pm

Re: 96kHz nebula issue

Postby enriquesilveti » Sat Sep 22, 2012 6:26 pm

Probably nothing to worry about.


+1
Enrique Silveti.
Acustica Audio customer and technical support.

MBP 11.5 (i7-4870 | 16 GB | 512 SDD)
SP4 (i5-6300 | 8 GB | 256 SDD)
UFX | Lyra2 | USBPre2
VM U15 | VM Win10 | VM OSX 10.12
N4/NAT4 | SPX3 | RX5 | LN2C | Smaart8 | R5 | PT12 | PX10 | NIK5
User avatar
enriquesilveti
Expert
Expert
 
Posts: 2663
Joined: Sun Mar 28, 2010 9:00 pm
Location: Lodi | Madrid | Buenos Aires


Return to Bugs

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest