Login

If you could have only one Nebula EQ?

Officially Licensed 3rd Party Developer Libraries
Free 3rd Party Programs

Re: If you could have only one Nebula EQ?

Postby greekpeet » Wed Jan 05, 2011 6:11 pm

himhui wrote:The first I thought of is Focal Point 115HD EQ from CDSoundMaster...


+1000

Way way too underrated. If I had only one Nebula Q to choose from to get work done and not need to reach this would be it and its the only library I've found to do such.

Gets out of the way when cutting, and sounds clean and musical when you do boosting. The pre-amp programs sound awesome, even in conjunction with other preamp programs ALA Alex B's PCS Pro.

Though why limit yourself to just one color in the crayon box?
greekpeet
User Level XI
User Level XI
 
Posts: 170
Joined: Mon Mar 29, 2010 9:28 pm

Re: If you could have only one Nebula EQ?

Postby odd » Thu Jan 06, 2011 12:46 pm

Thanks for mentioning the Focal Point. I'm just about to shell out for it.

However, I'm trying the demo and the Q is not adjustable?

Are the pre programs as nice as the EQ?
odd
User Level VI
User Level VI
 
Posts: 68
Joined: Sat Dec 11, 2010 10:50 am

Re: If you could have only one Nebula EQ?

Postby Barendse » Thu Jan 06, 2011 2:04 pm

Better check out the Pultec programs if you want colour. A*I & N**e programs are also nice for adding colour. F*******e sounds clean to me.
Barendse
Vip Member
Vip Member
 
Posts: 430
Joined: Tue Mar 30, 2010 10:10 pm

Re: If you could have only one Nebula EQ?

Postby greekpeet » Thu Jan 06, 2011 9:00 pm

odd wrote:Thanks for mentioning the Focal Point. I'm just about to shell out for it.

However, I'm trying the demo and the Q is not adjustable?

Are the pre programs as nice as the EQ?


Q is not adjustable, you select the program for Q rate. Might sound like its a pain, but its really not and actually genius way to use it once you get used to it.

If you want color I'd really recommend the Cooltec and Peak used in conjunction with each other.
greekpeet
User Level XI
User Level XI
 
Posts: 170
Joined: Mon Mar 29, 2010 9:28 pm

Re: If you could have only one Nebula EQ?

Postby odd » Thu Jan 06, 2011 9:17 pm

greekpeet wrote:
odd wrote:Thanks for mentioning the Focal Point. I'm just about to shell out for it.

However, I'm trying the demo and the Q is not adjustable?

Are the pre programs as nice as the EQ?


Q is not adjustable, you select the program for Q rate. Might sound like its a pain, but its really not and actually genius way to use it once you get used to it.

If you want color I'd really recommend the Cooltec and Peak used in conjunction with each other.


Do the programs contain narrow Qs like 10, 12?
odd
User Level VI
User Level VI
 
Posts: 68
Joined: Sat Dec 11, 2010 10:50 am

Re: If you could have only one Nebula EQ?

Postby odd » Mon Jan 10, 2011 9:08 pm

bump
odd
User Level VI
User Level VI
 
Posts: 68
Joined: Sat Dec 11, 2010 10:50 am

Re: If you could have only one Nebula EQ?

Postby himhui » Tue Jan 11, 2011 9:45 am

odd wrote:
greekpeet wrote:
odd wrote:Thanks for mentioning the Focal Point. I'm just about to shell out for it.

However, I'm trying the demo and the Q is not adjustable?

Are the pre programs as nice as the EQ?


Q is not adjustable, you select the program for Q rate. Might sound like its a pain, but its really not and actually genius way to use it once you get used to it.

If you want color I'd really recommend the Cooltec and Peak used in conjunction with each other.


Do the programs contain narrow Qs like 10, 12?


There are Q1, Q2, Q3, Q4, Q5 to choose, 1 is the narrowest and 5 is the widest. It comes with clean and distortion versions as well.
97v4 /Win7 x64 /64G ram /Nvidia Quadro K620
Reaper 5.28 /X-Touch
Prism Orpheus /RME Babyface Pro
User avatar
himhui
Beta Tester
Beta Tester
 
Posts: 1071
Joined: Sun Mar 28, 2010 6:04 pm

Previous

Return to 3rd party libraries

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 14 guests