Login

TDK TAPE FREE PRESETS

Officially Licensed 3rd Party Developer Libraries
Free 3rd Party Programs

TDK TAPE FREE PRESETS

Postby Tim Petherick » Mon Sep 30, 2013 12:47 pm

Hi,

Got a few tape presets I've just released.
Update:
V2 up and Now 20 kernals are working. Only one preset of v2 up so far. I hope to do more over time

Copy your xml and dll of nebula reverb, make a new name for these two then change <HDIMMAX> 10 </HDIMMAX> to <HDIMMAX> 20 </HDIMMAX>.
then change kernals in the master page in nebula to 20.

WARNING
I only recommend using the modded version for this particular task as it changes the sound of nebula slightly with regular presets , it's basically not supported at this time so this is experimental. In some way I feel this preset actually sounds better and tighter with nebula left unmodded


Presets nebula commercial only

Don't expect heavy saturation but a darkened tape with harmonics to give it presence..


You can fine fine tune the input(GDRIVE) and SAT (HARMONIC LEVELS) controls but be aware you can still send nebula into nasty clipping artifacts...

http://www.timpetherick.co.uk/tdk-tape/
Last edited by Tim Petherick on Tue Oct 01, 2013 11:48 am, edited 9 times in total.
User avatar
Tim Petherick
Expert
Expert
 
Posts: 1350
Joined: Sat Apr 17, 2010 4:07 pm
Location: Bath , Uk

Re: TDK TAPE FREE PRESETS

Postby Henry Olonga » Mon Sep 30, 2013 1:02 pm

Nice one Tim. ;)
User avatar
Henry Olonga
Expert
Expert
 
Posts: 572
Joined: Wed Mar 31, 2010 1:38 am
Location: South west England

Re: TDK TAPE FREE PRESETS

Postby vicnestE » Mon Sep 30, 2013 3:35 pm

The KRN still shows "KRN: 11".
Is it right?
User avatar
vicnestE
Beta Tester
Beta Tester
 
Posts: 740
Joined: Sat Mar 27, 2010 5:11 am

Re: TDK TAPE FREE PRESETS

Postby Tim Petherick » Mon Sep 30, 2013 3:37 pm

set the kernals in the master page too...

Forgot to mention.

all the best,


Tim
User avatar
Tim Petherick
Expert
Expert
 
Posts: 1350
Joined: Sat Apr 17, 2010 4:07 pm
Location: Bath , Uk

Re: TDK TAPE FREE PRESETS

Postby vicnestE » Mon Sep 30, 2013 3:43 pm

timp wrote:set the kernals in the master page too...

Forgot to mention.

all the best,


Tim


At least in my 1.3.600 (Core4x64)server local version, I cannot raise KERNELS: 10 beyond 10.

EDIT:
I set <HDIMMAX> 15 </HDIMMAX>, MAST will change to 15 kernels. But I cannot load the preset anymore no matter in Core3x64 dll or Core4x64 dll.
User avatar
vicnestE
Beta Tester
Beta Tester
 
Posts: 740
Joined: Sat Mar 27, 2010 5:11 am

Re: TDK TAPE FREE PRESETS

Postby Tim Petherick » Mon Sep 30, 2013 3:48 pm

You may have to change the max kernals in the server .dll too


I've just noticed a small error on more kernals, it does not always load on 15 kernals. I will make another version in the hour.


Tim
User avatar
Tim Petherick
Expert
Expert
 
Posts: 1350
Joined: Sat Apr 17, 2010 4:07 pm
Location: Bath , Uk

Re: TDK TAPE FREE PRESETS

Postby Tim Petherick » Mon Sep 30, 2013 8:08 pm

20k version Now up
User avatar
Tim Petherick
Expert
Expert
 
Posts: 1350
Joined: Sat Apr 17, 2010 4:07 pm
Location: Bath , Uk


Return to 3rd party libraries

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 7 guests