Login

Post reports about AU Public Beta here

Tips & tricks, working results, technical support

Post reports about AU Public Beta here

Postby giancarlo » Sun Sep 12, 2010 2:32 pm

title says everything. We are speaking about latest beta released yesterday


-----------------------------------

someone already reported that low latency version of nebula is more cpu intensive, and it's TRUE. This version is performing parameter synchronization per sample, which has a cost. Maybe in the future I could reduce it to the actual buffer (prog rate).

Anyway, we'll NOT release low latency version of AU officially but ONLY a single version, the REVERB one. I think the old low latency version will be removed since the reverb version is so much better soundwise and nowdays computers are so fast (and you could tune latency till 512 samples, so a pretty good value).
User avatar
giancarlo
Founder
Founder
 
Posts: 9209
Joined: Mon Sep 21, 2009 10:40 pm
Location: Italy

Re: Post here reports about AU public beta

Postby tumburu » Sun Sep 12, 2010 7:25 pm

Good idea. The name "Reverb" was unusual for the workhorse version IMO.

I kept the name Nebula for the au beta and renamed the xml of the reverb vst.

For me it didn't passed the validation from the first time, I had to scan manually and at the second attempt it passed.

Randomly crashed Logic (when tried to load more instances).

Leopard, Logic 8 here.
User avatar
tumburu
Vip Member
Vip Member
 
Posts: 430
Joined: Tue Mar 30, 2010 11:00 pm

Re: Post here reports about AU public beta

Postby giancarlo » Sun Sep 12, 2010 7:32 pm

was the previous beta working in a better way? because now I'm using their event model, before I was using my event model.
User avatar
giancarlo
Founder
Founder
 
Posts: 9209
Joined: Mon Sep 21, 2009 10:40 pm
Location: Italy

Re: Post here reports about AU public beta

Postby wusch » Sun Sep 12, 2010 7:59 pm

I use the low latency version with Aeternus Cab sims because this combination is the best cab sim on the market. IR=2D Nebula=3D

So for me: I neeeed low latency version. 512 samples is not usable
User avatar
wusch
User Level I
User Level I
 
Posts: 17
Joined: Tue Mar 30, 2010 11:42 am
Location: Berlin

Re: Post here reports about AU public beta

Postby johnnylima » Sun Sep 12, 2010 11:04 pm

I just installed the AU version. When I go into my plugins, I don't have two versions like on VST. I only have the Nebula 3 version. Am I supposed to see the Nebula Reverb version as well? I thought I installed everything correctly but maybe I missed something.
johnnylima
User Level 0
User Level 0
 
Posts: 7
Joined: Wed Jul 14, 2010 8:10 pm

Re: Post here reports about AU public beta

Postby giancarlo » Sun Sep 12, 2010 11:08 pm

no, beta supports only 1 version.
User avatar
giancarlo
Founder
Founder
 
Posts: 9209
Joined: Mon Sep 21, 2009 10:40 pm
Location: Italy

Re: Post here reports about AU public beta

Postby johnnylima » Mon Sep 13, 2010 4:15 am

Awesome! Thanks for letting me know. Glad I didn't screw anything up. So far it works really good on my Logic system. Haven't spent that much time on it yet, but the time I did spend, I didn't find any issues. Great job!
johnnylima
User Level 0
User Level 0
 
Posts: 7
Joined: Wed Jul 14, 2010 8:10 pm

Re: Post here reports about AU public beta

Postby tumburu » Mon Sep 13, 2010 7:54 pm

giancarlo wrote:was the previous beta working in a better way? because now I'm using their event model, before I was using my event model.


No, it seems better with this one.
User avatar
tumburu
Vip Member
Vip Member
 
Posts: 430
Joined: Tue Mar 30, 2010 11:00 pm

Re: Post here reports about AU public beta

Postby greekpeet » Thu Sep 16, 2010 2:03 am

In heavy use its pretty crash prone vs. the wrapped vst.

Submitted a few crash reports.

When loading during playback might introduce a crash.

In some cases full project does not load fully and have to force quit Logic.

Overall its STILL better than using the wrapped VST.
greekpeet
User Level XI
User Level XI
 
Posts: 170
Joined: Mon Mar 29, 2010 9:28 pm

Re: Post here reports about AU public beta

Postby Delicious » Thu Sep 16, 2010 10:48 am

Yes, it´s working way better than expected and really much better than the wrapped VST version! It´s a complete different feeling to work with now, hope the finished version will speed up a little bit more to get a more light feeling and more proper metering. (What about an integrated VU Meter like PSP Audioware Vintage Meter?)
And one question: Can I throw away the Nebula3.component and the Nebula3.xml and just keep the renamed to Nebula3 Reverb.component and Nebula3 Reverb.xml or should I keep the latter one? I don´t really know which one it is when I´m selecting the plugin within Logic... There´s only one Version to select...
Delicious
User Level 0
User Level 0
 
Posts: 1
Joined: Fri Apr 02, 2010 6:49 pm

Next

Return to Working with Nebula

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 10 guests

cron