Login

CUDA performance benchmarks with Nebula 3 Pro -- GPU vs CPU

Tips & tricks, working results, technical support

Re: CUDA performance benchmarks with Nebula 3 Pro -- GPU vs CPU

Postby enriquesilveti » Tue Aug 24, 2010 6:52 pm

Hello Prefect_X. Could you try with GeForce driver release 197 version 197.45? Is the lastest Nvidia driver version strictly for CUDA toolkit 3.00.

http://www.nvidia.com/object/win7_winvi ... _whql.html
Enrique Silveti.
Acustica Audio customer and technical support.

MBP 11.5 (i7-4870 | 16 GB | 512 SDD)
SP4 (i5-6300 | 8 GB | 256 SDD)
RME UFX | PS Lyra2 | SD USBPre2
VM U15 | VM W10 | VM OSX 10.12
N4/NAT4 | SPX3 | RX5 | LN2C | Smaart8 | R5 | PT12 | PX10
User avatar
enriquesilveti
Expert
Expert
 
Posts: 2662
Joined: Sun Mar 28, 2010 9:00 pm
Location: Lodi | Madrid | Buenos Aires

Re: CUDA performance benchmarks with Nebula 3 Pro -- GPU vs CPU

Postby enriquesilveti » Wed Aug 25, 2010 10:30 am

W7 is here. I'll testing your setup ASAP

. Win 7 x64
. Reaper 3.66 x64
. Nebula x64 (latest commercial + beta)
. Last Nvidia x64 driver
. CUDA toolkit x64 v 3.00
. AA CUDA Bridge x64 v 1.1.036
Enrique Silveti.
Acustica Audio customer and technical support.

MBP 11.5 (i7-4870 | 16 GB | 512 SDD)
SP4 (i5-6300 | 8 GB | 256 SDD)
RME UFX | PS Lyra2 | SD USBPre2
VM U15 | VM W10 | VM OSX 10.12
N4/NAT4 | SPX3 | RX5 | LN2C | Smaart8 | R5 | PT12 | PX10
User avatar
enriquesilveti
Expert
Expert
 
Posts: 2662
Joined: Sun Mar 28, 2010 9:00 pm
Location: Lodi | Madrid | Buenos Aires

Re: CUDA performance benchmarks with Nebula 3 Pro -- GPU vs CPU

Postby enriquesilveti » Tue Aug 31, 2010 11:59 am

My results:
Nebula3PRO x64 under W7 x64 with OPT 15 works like in WXP PRO x86.

Hardware/software used in the test:
W7 Home Premium x64
Gigabyte 9600 GT 1GB RAM
258.96_desktop_win7_winvista_64bit_international_whql
cudatoolkit_3.0_win_64
SetupNebula3_Pro_x64_1.3.400
UpgradeNebula3 Pro x64 1.3.413
CudaBridge64 1.1.036
reaper3672_x64-install
Attachments
W7N3PCUDAx64TEST.jpg
W7N3PCUDAx64TEST.jpg (415.13 KiB) Viewed 1429 times
Enrique Silveti.
Acustica Audio customer and technical support.

MBP 11.5 (i7-4870 | 16 GB | 512 SDD)
SP4 (i5-6300 | 8 GB | 256 SDD)
RME UFX | PS Lyra2 | SD USBPre2
VM U15 | VM W10 | VM OSX 10.12
N4/NAT4 | SPX3 | RX5 | LN2C | Smaart8 | R5 | PT12 | PX10
User avatar
enriquesilveti
Expert
Expert
 
Posts: 2662
Joined: Sun Mar 28, 2010 9:00 pm
Location: Lodi | Madrid | Buenos Aires

Re: CUDA performance benchmarks with Nebula 3 Pro -- GPU vs CPU

Postby woeischris » Tue Aug 31, 2010 9:22 pm

Prefect_X, check out my thread about troubleshooting CUDA. You're probably having a problem similar to what I was experiencing.

My quick tests with CUDA last night weren't too great. Though it was technically working, I saw no performance change when I used it. More than that, with six or more instances open I started getting major delays. I didn't have much time though so I need to test more.
woeischris
Member
Member
 
Posts: 221
Joined: Sat Jul 24, 2010 9:06 am

Re: CUDA performance benchmarks with Nebula 3 Pro -- GPU vs CPU

Postby Mercado_Negro » Tue Aug 31, 2010 11:05 pm

@enriquesilveti:

I have all those installed and nothing, I can't make CUDA work. Please tell what you did exactly, in what order you installed them, etc. I've tried everything and still nada.

I noticed the CudaBridge64 (still wrong btw, it says 1.1.035 and it should say 1.1.036) installs "NebCuBr03.dll" in my System32 folder, is there a problem here? (I also moved it after the installation to my SysWOW64 folder and it didn't work either).

I ran "whereismycuda" and everything looks fine. I'm stuck now.

Cheers
i7 3770k :: Asus P8H77-V LE :: 16Gb DDR3 @1600MHz :: Geforce GT 520 :: OCZ-Vertex 128Gb :: WD Black Series 1Tb and Green Series 1Tb :: F*******e Liquid56 :: REAPER 64bit and StudioOne 64bit (both latest versions) :: Win 10 64bit
User avatar
Mercado_Negro
Beta Tester
Beta Tester
 
Posts: 1353
Joined: Sat Mar 27, 2010 9:30 am

Re: CUDA performance benchmarks with Nebula 3 Pro -- GPU vs CPU

Postby giancarlo » Tue Aug 31, 2010 11:11 pm

which "whereismycuda" is running in your system? win32 or win64?
User avatar
giancarlo
Founder
Founder
 
Posts: 9171
Joined: Mon Sep 21, 2009 10:40 pm
Location: Italy

Re: CUDA performance benchmarks with Nebula 3 Pro -- GPU vs CPU

Postby Mercado_Negro » Tue Aug 31, 2010 11:39 pm

giancarlo wrote:which "whereismycuda" is running in your system? win32 or win64?


TestCuda64:

TestCuda64.png
TestCuda64
TestCuda64.png (28.45 KiB) Viewed 1402 times


When I load an instance in REAPER 3.672 x64 this is what I get:

Cudart64_30_14.png
Cudart64_30_14.dll
Cudart64_30_14.png (19.21 KiB) Viewed 1402 times


And of course, Nebula doesn't see it:

NoCuda.png
No Cuda Bridge
NoCuda.png (32.02 KiB) Viewed 1402 times


Cheers
i7 3770k :: Asus P8H77-V LE :: 16Gb DDR3 @1600MHz :: Geforce GT 520 :: OCZ-Vertex 128Gb :: WD Black Series 1Tb and Green Series 1Tb :: F*******e Liquid56 :: REAPER 64bit and StudioOne 64bit (both latest versions) :: Win 10 64bit
User avatar
Mercado_Negro
Beta Tester
Beta Tester
 
Posts: 1353
Joined: Sat Mar 27, 2010 9:30 am

Re: CUDA performance benchmarks with Nebula 3 Pro -- GPU vs CPU

Postby Mercado_Negro » Tue Aug 31, 2010 11:41 pm

This is my CUDA folder in C:\
Attachments
CudaFolder.png
C\CUDA folder
CudaFolder.png (7.98 KiB) Viewed 1400 times
i7 3770k :: Asus P8H77-V LE :: 16Gb DDR3 @1600MHz :: Geforce GT 520 :: OCZ-Vertex 128Gb :: WD Black Series 1Tb and Green Series 1Tb :: F*******e Liquid56 :: REAPER 64bit and StudioOne 64bit (both latest versions) :: Win 10 64bit
User avatar
Mercado_Negro
Beta Tester
Beta Tester
 
Posts: 1353
Joined: Sat Mar 27, 2010 9:30 am

Re: CUDA performance benchmarks with Nebula 3 Pro -- GPU vs CPU

Postby enriquesilveti » Wed Sep 01, 2010 10:59 am

I have all those installed and nothing, I can't make CUDA work. Please tell what you did exactly, in what order you installed them


Installation order:
1. W7 Home Premium x64
2. 258.96_desktop_win7_winvista_64bit_international_whql
3. cudatoolkit_3.0_win_64
4. SetupNebula3_Pro_x64_1.3.400
5. UpgradeNebula3 Pro x64 1.3.413
6. CudaBridge64 1.1.036
7. reaper3672_x64-install

No tweaks! Just change OPT settings in Nebula and configure Reaper VST plugin path.

I noticed the CudaBridge64 (still wrong btw, it says 1.1.035 and it should say 1.1.036) installs "NebCuBr03.dll" in my System32 folder, is there a problem here?


That right is a names error but the files is 1.1.036

(I also moved it after the installation to my SysWOW64 folder and it didn't work either).


I did NOT do that!

I ran "whereismycuda" and everything looks fine. I'm stuck now. Cheers


OK, waiting G advice for futher tests
Enrique Silveti.
Acustica Audio customer and technical support.

MBP 11.5 (i7-4870 | 16 GB | 512 SDD)
SP4 (i5-6300 | 8 GB | 256 SDD)
RME UFX | PS Lyra2 | SD USBPre2
VM U15 | VM W10 | VM OSX 10.12
N4/NAT4 | SPX3 | RX5 | LN2C | Smaart8 | R5 | PT12 | PX10
User avatar
enriquesilveti
Expert
Expert
 
Posts: 2662
Joined: Sun Mar 28, 2010 9:00 pm
Location: Lodi | Madrid | Buenos Aires

Previous

Return to Working with Nebula

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 7 guests