Page 1 of 1

Identify if I am using Nebula3 or Nebula3 Reverb

PostPosted: Tue Oct 07, 2014 10:31 pm
by cmaties
I have all my nebula presets separated with the Nebula Setups app.
Now, I am not sure if a certain preset is related with the Nebula3 or the Nebula3 Reverb setup.
How can I identify this?
Thanks.

Re: Identify if I am using Nebula3 or Nebula3 Reverb

PostPosted: Wed Oct 08, 2014 5:31 am
by richie43
cmaties wrote:I have all my nebula presets separated with the Nebula Setups app.
Now, I am not sure if a certain preset is related with the Nebula3 or the Nebula3 Reverb setup.
How can I identify this?
Thanks.

Nebula Setups uses one or the other dll as the template for everything you create with it. So which dll is used for you is/was determined by you when you set up the Nebula Setups preferences.

Re: Identify if I am using Nebula3 or Nebula3 Reverb

PostPosted: Wed Oct 08, 2014 10:33 am
by cmaties
Thanks for your answer.
Yes, this is clear for me.
My question is: Is it possible to identify, when you open the plugin in your daw, if you are using one or the other. (Is it indicated in the MAST o somewhere else?)
Thanks.

Re: Identify if I am using Nebula3 or Nebula3 Reverb

PostPosted: Wed Oct 08, 2014 10:43 am
by Support
cmaties wrote:Thanks for your answer.
Yes, this is clear for me.
My question is: Is it possible to identify, when you open the plugin in your daw, if you are using one or the other. (Is it indicated in the MAST o somewhere else?)
Thanks.


No due they are the same .DLL/.VST file the only thing that change is the master page (the .XML file)

Re: Identify if I am using Nebula3 or Nebula3 Reverb

PostPosted: Wed Oct 08, 2014 10:47 am
by zabukowski
cmaties wrote:Thanks for your answer.
Yes, this is clear for me.
My question is: Is it possible to identify, when you open the plugin in your daw, if you are using one or the other. (Is it indicated in the MAST o somewhere else?)
Thanks.


Maybe the most noticeable difference is that Nebula3 uses lower latency and therefore has bigger CPU hit. Also Nebula3 is not appropriate for processing long tails (like reverbs etc.)

Remember the same plugin is used for both, only parameters in xml files are different/tweaked. Just compare both xml files. Of course, these parameters can be found on MAST page, as well.

Re: Identify if I am using Nebula3 or Nebula3 Reverb

PostPosted: Wed Oct 08, 2014 12:01 pm
by cmaties
Great! thanks.
It was so easy as open two sources and compare!
But you know... with nebula I'm allways scared about touch anything :)
Solved!