Login

Identify if I am using Nebula3 or Nebula3 Reverb

Tips & tricks, working results, technical support

Identify if I am using Nebula3 or Nebula3 Reverb

Postby cmaties » Tue Oct 07, 2014 10:31 pm

I have all my nebula presets separated with the Nebula Setups app.
Now, I am not sure if a certain preset is related with the Nebula3 or the Nebula3 Reverb setup.
How can I identify this?
Thanks.
cmaties
User Level 0
User Level 0
 
Posts: 3
Joined: Thu May 12, 2011 4:08 pm

Re: Identify if I am using Nebula3 or Nebula3 Reverb

Postby richie43 » Wed Oct 08, 2014 5:31 am

cmaties wrote:I have all my nebula presets separated with the Nebula Setups app.
Now, I am not sure if a certain preset is related with the Nebula3 or the Nebula3 Reverb setup.
How can I identify this?
Thanks.

Nebula Setups uses one or the other dll as the template for everything you create with it. So which dll is used for you is/was determined by you when you set up the Nebula Setups preferences.
The Sounds of the Hear and Now
http://soundyaudio.com/
richie43
Expert
Expert
 
Posts: 5004
Joined: Fri Feb 04, 2011 8:47 pm
Location: Minnesota, USA

Re: Identify if I am using Nebula3 or Nebula3 Reverb

Postby cmaties » Wed Oct 08, 2014 10:33 am

Thanks for your answer.
Yes, this is clear for me.
My question is: Is it possible to identify, when you open the plugin in your daw, if you are using one or the other. (Is it indicated in the MAST o somewhere else?)
Thanks.
cmaties
User Level 0
User Level 0
 
Posts: 3
Joined: Thu May 12, 2011 4:08 pm

Re: Identify if I am using Nebula3 or Nebula3 Reverb

Postby Support » Wed Oct 08, 2014 10:43 am

cmaties wrote:Thanks for your answer.
Yes, this is clear for me.
My question is: Is it possible to identify, when you open the plugin in your daw, if you are using one or the other. (Is it indicated in the MAST o somewhere else?)
Thanks.


No due they are the same .DLL/.VST file the only thing that change is the master page (the .XML file)
Best regards,
Enrique Silveti.
Acustica Audio customer and technical support
http://www.acustica-audio.com
User avatar
Support
Expert
Expert
 
Posts: 3039
Joined: Mon Feb 24, 2014 11:33 am
Location: Lodi, Lombardia, Italy.

Re: Identify if I am using Nebula3 or Nebula3 Reverb

Postby zabukowski » Wed Oct 08, 2014 10:47 am

cmaties wrote:Thanks for your answer.
Yes, this is clear for me.
My question is: Is it possible to identify, when you open the plugin in your daw, if you are using one or the other. (Is it indicated in the MAST o somewhere else?)
Thanks.


Maybe the most noticeable difference is that Nebula3 uses lower latency and therefore has bigger CPU hit. Also Nebula3 is not appropriate for processing long tails (like reverbs etc.)

Remember the same plugin is used for both, only parameters in xml files are different/tweaked. Just compare both xml files. Of course, these parameters can be found on MAST page, as well.
User avatar
zabukowski
Expert
Expert
 
Posts: 1309
Joined: Sun Mar 28, 2010 8:44 pm
Location: Ljubljana, Slovenia

Re: Identify if I am using Nebula3 or Nebula3 Reverb

Postby cmaties » Wed Oct 08, 2014 12:01 pm

Great! thanks.
It was so easy as open two sources and compare!
But you know... with nebula I'm allways scared about touch anything :)
Solved!
cmaties
User Level 0
User Level 0
 
Posts: 3
Joined: Thu May 12, 2011 4:08 pm


Return to Working with Nebula

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 7 guests