Login

For H******* Mixbus Windows users

Tips & tricks, working results, technical support

For H******* Mixbus Windows users

Postby indelible » Tue Apr 29, 2014 3:52 pm

v2.5 of Mixbus is out and it adds the support for loading multichannel vst plugins inside it.You can use it without having to edit the .xml file.
By the way I'm having some troubles.When I load nebula on a mono track everything is good but when load it on a stereo one I got an Runtime error and mixbus crash.I think the problems is related to nebula because all other multichannel plugins loads fine.The plugin itself loads fine but when double click on it to open the gui I got the runtime error.I try to update to the last Visual C++ but no luck.I'm on Windows 7 and I'm using the latest nebula version(.712)
indelible
User Level VIII
User Level VIII
 
Posts: 86
Joined: Fri Jun 11, 2010 12:10 pm

Re: For H******* Mixbus Windows users

Postby giancarlo » Tue Apr 29, 2014 6:55 pm

disable sidechaining, look for stereochannels tag in this forum or send a ticket
User avatar
giancarlo
Founder
Founder
 
Posts: 9173
Joined: Mon Sep 21, 2009 10:40 pm
Location: Italy

Re: For H******* Mixbus Windows users

Postby indelible » Tue Apr 29, 2014 8:20 pm

From mixbus changeling:

Some limitations of VST plug-ins have been lifted.  Plug-ins with more than 1/1 I/O can now be used in mono channelstrips.  Plug-ins with more than 2/2 I/O can now be used in stereo channelstrips.
indelible
User Level VIII
User Level VIII
 
Posts: 86
Joined: Fri Jun 11, 2010 12:10 pm

Re: For H******* Mixbus Windows users

Postby Support » Tue Apr 29, 2014 8:57 pm

Hello indelible. We receive 2.50 NFR today. We will test ASAP. Please send us a ticket to track your issue.
Best regards,
Enrique Silveti.
Acustica Audio customer and technical support
http://www.acustica-audio.com
User avatar
Support
Expert
Expert
 
Posts: 2882
Joined: Mon Feb 24, 2014 11:33 am
Location: Lodi, Lombardia, Italy.

Re: For H******* Mixbus Windows users

Postby Support » Mon May 05, 2014 4:42 pm

We get the same error here. We are going to research about this error to detect if it is an Acustica Audio issue or H******* one.
Best regards,
Enrique Silveti.
Acustica Audio customer and technical support
http://www.acustica-audio.com
User avatar
Support
Expert
Expert
 
Posts: 2882
Joined: Mon Feb 24, 2014 11:33 am
Location: Lodi, Lombardia, Italy.

Re: For H******* Mixbus Windows users

Postby hemd » Mon May 05, 2014 10:01 pm

I had the same error on win7 x64, j-bridgeing the Nebula 64 version as 32 version in Mixbus 2.5 seems to solve the problem.
hemd
User Level II
User Level II
 
Posts: 23
Joined: Mon Mar 29, 2010 6:07 pm

Re: For H******* Mixbus Windows users

Postby Support » Tue May 06, 2014 9:38 am

hemd wrote:I had the same error on win7 x64, j-bridgeing the Nebula 64 version as 32 version in Mixbus 2.5 seems to solve the problem.


Please report to H*******.
Best regards,
Enrique Silveti.
Acustica Audio customer and technical support
http://www.acustica-audio.com
User avatar
Support
Expert
Expert
 
Posts: 2882
Joined: Mon Feb 24, 2014 11:33 am
Location: Lodi, Lombardia, Italy.

Re: For H******* Mixbus Windows users

Postby jorismak » Tue May 06, 2014 9:44 am

hmm, correct me if wrong, but I believe H******* doesn't have a 64bit version of Mixbus? So the fact that the 64bit version of Nebula needs to be bridged is not an issue or bug, it's as it should be :).
jorismak
Member
Member
 
Posts: 344
Joined: Fri Nov 16, 2012 4:49 am

Re: For H******* Mixbus Windows users

Postby hemd » Tue May 06, 2014 10:22 am

You turn the 64 Nebula vst via jbridge (http://jstuff.wordpress.com/) into 32 bit Version, because, as you said, H******* is 32 bit and accepts only 32 bit versions. These "downgraded" versions work. before that you should move the original 32bit nebulaversions out of the vstfolder you pointed Mixbus to. This is meant as a workaround, not as a solution.

Atm i try to chain reaper and Mixbus via Jack, which would also be a workaround, but if its good maybe i keep it that way.
hemd
User Level II
User Level II
 
Posts: 23
Joined: Mon Mar 29, 2010 6:07 pm

Re: For H******* Mixbus Windows users

Postby jorismak » Tue May 06, 2014 10:27 am

why can't you just use the 32bit nebula version? Is it not working or something?
jorismak
Member
Member
 
Posts: 344
Joined: Fri Nov 16, 2012 4:49 am

Next

Return to Working with Nebula

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 6 guests