Login

Nebula updates freezing S1.

Tips & tricks, working results, technical support

Nebula updates freezing S1.

Postby Thierr7 » Thu Apr 24, 2014 8:47 am

Hi All ,

I'm a Studio one v2 user and i never could simply upgrade Nebula because it's freezing S1 all the time !

I always had to deinstalled Nebula and re-installed whole latest versions .

Besides i really appreciate the new versions which improved a lot especially with attack and release with compressors libs !

Congrats... :D
User avatar
Thierr7
Member
Member
 
Posts: 261
Joined: Sat Jan 28, 2012 8:52 am

Re: Nebula updates freezing S1.

Postby Support » Sun Apr 27, 2014 9:02 am

Thierr7 wrote:Hi All ,

I'm a Studio one v2 user and i never could simply upgrade Nebula because it's freezing S1 all the time !

I always had to deinstalled Nebula and re-installed whole latest versions .

Besides i really appreciate the new versions which improved a lot especially with attack and release with compressors libs !

Congrats... :D


OSX or Windows? We have here W8.1 x64 S1 2.62 x64 with all Acqua Effects and Nebula(s). Did you clean VST plug-in cache?
Best regards,
Enrique Silveti.
Acustica Audio customer and technical support
http://www.acustica-audio.com
User avatar
Support
Expert
Expert
 
Posts: 2885
Joined: Mon Feb 24, 2014 11:33 am
Location: Lodi, Lombardia, Italy.

Re: Nebula updates freezing S1.

Postby Support » Sun Apr 27, 2014 9:03 am

OK. I found a weird thing in S1. I'll release a guide and report to Presonus.
Best regards,
Enrique Silveti.
Acustica Audio customer and technical support
http://www.acustica-audio.com
User avatar
Support
Expert
Expert
 
Posts: 2885
Joined: Mon Feb 24, 2014 11:33 am
Location: Lodi, Lombardia, Italy.

Re: Nebula updates freezing S1.

Postby Thierr7 » Tue Apr 29, 2014 8:25 am

Sorry for the delay...

I'm on Win7 ultimate X64 and yes i did all the cleaning .
Besides this issue , Nebula is very stable now and works fine which wasn't the case on XP with S1 ...

Bests.

Thierry.
User avatar
Thierr7
Member
Member
 
Posts: 261
Joined: Sat Jan 28, 2012 8:52 am

Re: Nebula updates freezing S1.

Postby Support » Tue Apr 29, 2014 10:56 am

Thierr7 wrote:Sorry for the delay...

I'm on Win7 ultimate X64 and yes i did all the cleaning .
Besides this issue , Nebula is very stable now and works fine which wasn't the case on XP with S1 ...

Bests.

Thierry.



Please send the support ticket to track the issue.
Best regards,
Enrique Silveti.
Acustica Audio customer and technical support
http://www.acustica-audio.com
User avatar
Support
Expert
Expert
 
Posts: 2885
Joined: Mon Feb 24, 2014 11:33 am
Location: Lodi, Lombardia, Italy.

Re: Nebula updates freezing S1.

Postby Support » Wed Apr 30, 2014 6:16 pm

1. Open Studio One.
2. Go Studio One > Options > Locations > VST plug-ins.
3. Add a Fake empty VST plugin folder called FakeVSTPluginsFolder.
4. Remove your curent VST plugin folder(s) and leave only the FakeVSTPluginsFolder.
5. Click on Reset Blacklist.
6. Check Scan at start-up
7. Click on Apply.
8. Click on OK.
9. Close Studio One.
10. Open Studio One.
11. Go Studio One > Options > Locations > VST plug-ins.
12. Add your working VST plugins folder(s).
13. Remove the FakeVSTPluginFolder created.
14. Click on Reset Blacklist.
15. Click on Apply.
16. Click on OK.

NOTE: Seems Studio One use VST ID instead of .DLL or .VST names. If you are running multiple alias of Nebula you should use different VST IDs by changing the Magic Number tag in each .XML MAST page.
Best regards,
Enrique Silveti.
Acustica Audio customer and technical support
http://www.acustica-audio.com
User avatar
Support
Expert
Expert
 
Posts: 2885
Joined: Mon Feb 24, 2014 11:33 am
Location: Lodi, Lombardia, Italy.

Re: Nebula updates freezing S1.

Postby Thierr7 » Thu May 01, 2014 9:37 am

Thanks for your post .

You're right , i've noticed already that you can't have 2 plugins with the same name in S1 ! only one is showing up ...

I'll try your fix quiet soon and let you know ...

Thanks again !
User avatar
Thierr7
Member
Member
 
Posts: 261
Joined: Sat Jan 28, 2012 8:52 am

Re: Nebula updates freezing S1.

Postby Support » Mon May 05, 2014 11:26 am

This behavior was reported to Presonus S1 QA today.
Best regards,
Enrique Silveti.
Acustica Audio customer and technical support
http://www.acustica-audio.com
User avatar
Support
Expert
Expert
 
Posts: 2885
Joined: Mon Feb 24, 2014 11:33 am
Location: Lodi, Lombardia, Italy.

Re: Nebula updates freezing S1.

Postby Support » Mon May 05, 2014 12:42 pm

Instructions added into Nebula FAQ.
Best regards,
Enrique Silveti.
Acustica Audio customer and technical support
http://www.acustica-audio.com
User avatar
Support
Expert
Expert
 
Posts: 2885
Joined: Mon Feb 24, 2014 11:33 am
Location: Lodi, Lombardia, Italy.


Return to Working with Nebula

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest