Login

Mono verion of Nebula, is it possible?

Tips & tricks, working results, technical support

Mono verion of Nebula, is it possible?

Postby rods » Mon Jan 27, 2014 6:25 pm

Is it possible to change the xml file to have a mono version of Nebula? I'd love to use it with MixBus 2.4

ThanksRods
rods
User Level V
User Level V
 
Posts: 50
Joined: Tue Oct 12, 2010 9:32 pm

Re: Mono verion of Nebula, is it possible?

Postby enriquesilveti » Mon Jan 27, 2014 6:47 pm

rods wrote:Is it possible to change the xml file to have a mono version of Nebula? I'd love to use it with MixBus 2.4

ThanksRods


MixBus is 2i/2o. Use legacy channel tag inside MAST page Nebula.
Enrique Silveti.
Acustica Audio customer and technical support.

MBP 11.5 (i7-4870 | 16 GB | 512 SDD)
SP4 (i5-6300 | 8 GB | 256 SDD)
RME UFX | PS Lyra2 | SD USBPre2
VM U15 | VM W10 | VM OSX 10.12
N4/NAT4 | SPX3 | RX5 | LN2C | Smaart8 | R5 | PT12 | PX10
User avatar
enriquesilveti
Expert
Expert
 
Posts: 2662
Joined: Sun Mar 28, 2010 9:00 pm
Location: Lodi | Madrid | Buenos Aires

Re: Mono verion of Nebula, is it possible?

Postby jorismak » Mon Jan 27, 2014 9:47 pm

Think I'm gonna help you too, because even though Enrique means it well, the English is so bad it confuses people more sometimes.

Add this:

<LEGACYSTEREOCHANNEL> 1 </LEGACYSTEREOCHANNEL>

to the nebula (reverb or normal) .XML file. Not at the very end, not at the very start. Put it into the middle and you're OK :). So this is not on the MAST page, but in the XML file.

Nebula reports itself has having 4 channels input (Stereo in, and another stereo for sidechaining in compressors). Mixbus sees the 4 channels and it doesn't accept it.
Making the LEGACYSTEREOCHANNEL xml change makes Nebula report itself as 2 channel input, which Mixbus supports.

Maybe you need to rescan / clear cache-scan or something in Mixbus after making the change.
jorismak
Member
Member
 
Posts: 344
Joined: Fri Nov 16, 2012 4:49 am

Re: Mono version of Nebula, is it possible?

Postby rods » Tue Jan 28, 2014 12:44 am

Thanks, I've already tried that and Mixbus really "accepts" Nebula but only on stereo tracks (although it crashed when opening the plugin GUI). I'd like to have a "mono xml tweak" to be able to use Nebula in mono tracks.

Rods
rods
User Level V
User Level V
 
Posts: 50
Joined: Tue Oct 12, 2010 9:32 pm

Re: Mono verion of Nebula, is it possible?

Postby giancarlo » Tue Jan 28, 2014 4:15 am

at the moment it is not possible, and it is a strange requirement, anyway we could work on that
User avatar
giancarlo
Founder
Founder
 
Posts: 9163
Joined: Mon Sep 21, 2009 10:40 pm
Location: Italy

Re: Mono verion of Nebula, is it possible?

Postby rods » Tue Jan 28, 2014 1:45 pm

Thanks, I agree, I also think this Mixbus "limitation" is strange compared to other DAW.
Rods
rods
User Level V
User Level V
 
Posts: 50
Joined: Tue Oct 12, 2010 9:32 pm


Return to Working with Nebula

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests