Login

Nebula Pro Server with Logic Pro (9.1.8)

Tips & tricks, working results, technical support

Nebula Pro Server with Logic Pro (9.1.8)

Postby simius » Wed Nov 28, 2012 6:27 pm

Hi,

I can't get the server to work with Logic, it recognises it, but the CPU overloads and it breaks up immediately and Logic gives the "Error while trying to synchronise Audio and MIDI" message...even with just one or two plugins! I've tried all buffer settings. Works fine without server, I can get 20/30 plugins...

Quad 3.4GHz Intel w/ 16GB + SSD. SL 10.6.8, LP 9.1.8, Nebula 1.3.505.
simius
User Level 0
User Level 0
 
Posts: 6
Joined: Sat Dec 31, 2011 11:22 pm

Re: Nebula Pro Server with Logic Pro (9.1.8)

Postby giancarlo » Wed Nov 28, 2012 9:25 pm

increase dspbuffer, push save, reload!
User avatar
giancarlo
Founder
Founder
 
Posts: 9207
Joined: Mon Sep 21, 2009 10:40 pm
Location: Italy

Re: Nebula Pro Server with Logic Pro (9.1.8)

Postby simius » Thu Nov 29, 2012 12:06 am

Hi,

Thanks, tried that before, 1024 up to max in increments...

Still better performance without server.

Here's my current settings (see attachment):
Attachments
Screen shot 2012-11-28 at 22.03.12.png
Screen shot 2012-11-28 at 22.03.12.png (79.88 KiB) Viewed 244 times
simius
User Level 0
User Level 0
 
Posts: 6
Joined: Sat Dec 31, 2011 11:22 pm

Re: Nebula Pro Server with Logic Pro (9.1.8)

Postby simius » Thu Nov 29, 2012 12:10 am

Xml:
Attachments
Screen shot 2012-11-28 at 22.08.33.png
Screen shot 2012-11-28 at 22.08.33.png (21.19 KiB) Viewed 243 times
simius
User Level 0
User Level 0
 
Posts: 6
Joined: Sat Dec 31, 2011 11:22 pm

Re: Nebula Pro Server with Logic Pro (9.1.8)

Postby simius » Thu Nov 29, 2012 12:11 am

(...both from Nebula Reverb).
simius
User Level 0
User Level 0
 
Posts: 6
Joined: Sat Dec 31, 2011 11:22 pm

Re: Nebula Pro Server with Logic Pro (9.1.8)

Postby lordnielson » Thu Nov 29, 2012 12:33 am

simius wrote:Hi,

I can't get the server to work with Logic, it recognises it, but the CPU overloads and it breaks up immediately and Logic gives the "Error while trying to synchronise Audio and MIDI" message...even with just one or two plugins! I've tried all buffer settings. Works fine without server, I can get 20/30 plugins...


I get the exact same behavior.
lordnielson
Member
Member
 
Posts: 253
Joined: Sun Mar 28, 2010 6:29 pm
Location: Copenhagen

Re: Nebula Pro Server with Logic Pro (9.1.8)

Postby simius » Thu Nov 29, 2012 7:21 am

OK, so it doesn't really work with Logic then?...

BTW, are my .xml settings OK for normal use then?

Thanks.
simius
User Level 0
User Level 0
 
Posts: 6
Joined: Sat Dec 31, 2011 11:22 pm

Re: Nebula Pro Server with Logic Pro (9.1.8)

Postby enriquesilveti » Thu Nov 29, 2012 10:26 am

Enrique Silveti.
Acustica Audio customer and technical support.

MBP 11.5 (i7-4870 | 16 GB | 512 SDD)
SP4 (i5-6300 | 8 GB | 256 SDD)
UFX | Lyra2 | USBPre2
VM U15 | VM Win10 | VM OSX 10.12
N4/NAT4 | SPX3 | RX5 | LN2C | Smaart8 | R5 | PT12 | PX10 | NIK5
User avatar
enriquesilveti
Expert
Expert
 
Posts: 2663
Joined: Sun Mar 28, 2010 9:00 pm
Location: Lodi | Madrid | Buenos Aires


Return to Working with Nebula

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests