Login

Let's be honest! We really need a rtas version

Tips & tricks, working results, technical support

Re: Let's be honest! We really need a rtas version

Postby himhui » Sat Sep 10, 2011 2:59 am

Simple always the best

..
97v4 /Win7 x64 /64G ram /Nvidia Quadro K620
Reaper 5.28 /X-Touch
Prism Orpheus /RME Babyface Pro
User avatar
himhui
Beta Tester
Beta Tester
 
Posts: 1071
Joined: Sun Mar 28, 2010 6:04 pm

Re: Let's be honest! We really need a rtas version

Postby enriquesilveti » Mon Sep 12, 2011 8:50 am

Enrique Silveti.
Acustica Audio customer and technical support.

MBP 11.5 (i7-4870 | 16 GB | 512 SDD)
SP4 (i5-6300 | 8 GB | 256 SDD)
RME UFX | PS Lyra2 | SD USBPre2
VM U15 | VM W10 | VM OSX 10.12
N4/NAT4 | SPX3 | RX5 | LN2C | Smaart8 | R5 | PT12 | PX10
User avatar
enriquesilveti
Global Moderator
Global Moderator
 
Posts: 2662
Joined: Sun Mar 28, 2010 9:00 pm
Location: Lodi | Madrid | Buenos Aires

Re: Let's be honest! We really need a rtas version

Postby enriquesilveti » Mon Sep 12, 2011 8:54 am

wakevortex wrote:If you look at my thread here

http://www.acustica-audio.com/forum/ind ... =viewtopic

Nebula does not actually WORK with the latest version of protools.
I am dead in the water till something is fixed..
Its currently the only plugin I am having troubles with on this new version.
It may well be something to do with the wrapper , but the fact is I have a Nebula server which is useless inside the current protools

any ideas appreciated !
Bill P


Is more a Lion issue than PT9 issue. We have direct contact with FXpansion so If you find a issue with PT9 in PC/MAC please make a complete report and we will send to FXpansion support.
Enrique Silveti.
Acustica Audio customer and technical support.

MBP 11.5 (i7-4870 | 16 GB | 512 SDD)
SP4 (i5-6300 | 8 GB | 256 SDD)
RME UFX | PS Lyra2 | SD USBPre2
VM U15 | VM W10 | VM OSX 10.12
N4/NAT4 | SPX3 | RX5 | LN2C | Smaart8 | R5 | PT12 | PX10
User avatar
enriquesilveti
Global Moderator
Global Moderator
 
Posts: 2662
Joined: Sun Mar 28, 2010 9:00 pm
Location: Lodi | Madrid | Buenos Aires

Re: Let's be honest! We really need a rtas version

Postby enriquesilveti » Mon Sep 12, 2011 8:58 am

steve36 wrote:Please correct me if I'm wrong,but can't Reaper be connected to ProTools using 'Rearoute'...? By doing this you could use Reaper as a kind of host for Nebula (send the track in Reaper with Nebula on it into a ProTools Aux channel)...minimise Reaper,forget it's there,and use ProTools as you normally would.Reaper handles the delay compensation...You mix in 'Tools.Anybody tried this...?

Steve


We test and works: Nebula3Client with VSTtoRTAS adapter > GigaLAN > PC with Nebula server.

But you still have the DPC issue in PT. AVID developers may think about in the mix stage we don't need realtime if you are ITB.
Enrique Silveti.
Acustica Audio customer and technical support.

MBP 11.5 (i7-4870 | 16 GB | 512 SDD)
SP4 (i5-6300 | 8 GB | 256 SDD)
RME UFX | PS Lyra2 | SD USBPre2
VM U15 | VM W10 | VM OSX 10.12
N4/NAT4 | SPX3 | RX5 | LN2C | Smaart8 | R5 | PT12 | PX10
User avatar
enriquesilveti
Global Moderator
Global Moderator
 
Posts: 2662
Joined: Sun Mar 28, 2010 9:00 pm
Location: Lodi | Madrid | Buenos Aires

Re: Let's be honest! We really need a rtas version

Postby tbentley » Thu Jan 05, 2012 10:01 pm

Any word from Avid?
tbentley
User Level XI
User Level XI
 
Posts: 176
Joined: Mon Feb 28, 2011 8:17 am

Re: Let's be honest! We really need a rtas version

Postby jesse.nemitz » Sun Jan 22, 2012 6:04 pm

I converted a PT9 user to nebula and we had issues with fxpansion wrapper at first... HOWEVER the trick is getting the nebula installed AND then loading it up as a VST plugin and configuring it BEFORE wrapping the plugin. It will work flawlessly with the server running in the background if that extra step is done first. NEver got it stable until performing that extra step inbetween with a version of cubase I had on ilok...

Oh and the NEW PT HDX converters are AWESOME. That's coming from a converter snob that STILL refuses to use any studio with HD192 unless they let me bring in my RADARs. The new HDX sound like prisms to my ears.

I have 48ch of RADAR in my studio and I liked the HDX enough to use them over RADAR any day if I had to use PT software.
jesse.nemitz
User Level VII
User Level VII
 
Posts: 72
Joined: Wed Nov 03, 2010 12:35 pm

Re: Let's be honest! We really need a rtas version

Postby wakevortex » Mon Jan 23, 2012 10:55 am

Jesse what OS is this? it appears only to be on osx LION that there is a problem with the wrapper ..if you have nebula wrapped and working on lion using your method, I will give it a try ! I have tried endless times and have now given up.. I cant use nebula at all now until fxpansion fix the wrapper for Lion..

thanks

Bill P
wakevortex
User Level IV
User Level IV
 
Posts: 40
Joined: Wed Jun 08, 2011 2:38 pm

Previous

Return to Working with Nebula

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests