Login

Nebula reverbs drop out cpu

Tips & tricks, working results, technical support

Nebula reverbs drop out cpu

Postby dejanilly » Mon Aug 08, 2011 7:19 pm

Hi

I just upgraded to Nebula 1.3.492.
After upgrade all my Nebula reverbs (i mean the reverb emulations like EMT140VNXT and so on) don't work anymore. If i load just one instance of nebula with reverb emulation it just push the cpu to it's limit and that's it.
Before upgrade i could load couple of reverb Nebulas. So......also my older projects are now not working anymore.

I'm working with Logic 9.

Should i change some settings or something like that ?

Please,....help...i'm desperate :(
dejanilly
User Level I
User Level I
 
Posts: 11
Joined: Tue Feb 01, 2011 12:25 pm

Re: Nebula reverbs drop out cpu

Postby enriquesilveti » Mon Aug 08, 2011 8:28 pm

http://www.acustica-audio.com/forum/ind ... =viewtopic

Nebula > MAST > DSPBUFFER: 2048 or 4096
Click on Save, and reload Nebula.
Enrique Silveti.
Acustica Audio customer and technical support.

MBP 11.5 (i7-4870 | 16 GB | 512 SDD)
SP4 (i5-6300 | 8 GB | 256 SDD)
RME UFX | PS Lyra2 | SD USBPre2
VM U15 | VM W10 | VM OSX 10.12
N4/NAT4 | SPX3 | RX5 | LN2C | Smaart8 | R5 | PT12 | PX10
User avatar
enriquesilveti
Global Moderator
Global Moderator
 
Posts: 2662
Joined: Sun Mar 28, 2010 9:00 pm
Location: Lodi | Madrid | Buenos Aires

Re: Nebula reverbs drop out cpu

Postby greekpeet » Thu Aug 25, 2011 5:06 pm

Same issue here, even tried the max buffer in Neb and my host Logic 8 with no solution.
greekpeet
User Level XI
User Level XI
 
Posts: 170
Joined: Mon Mar 29, 2010 9:28 pm

Re: Nebula reverbs drop out cpu

Postby giancarlo » Thu Aug 25, 2011 8:43 pm

decrease hdim to 5 and push save
User avatar
giancarlo
Founder
Founder
 
Posts: 9138
Joined: Mon Sep 21, 2009 10:40 pm
Location: Italy

Re: Nebula reverbs drop out cpu

Postby greekpeet » Mon Aug 29, 2011 8:10 pm

giancarlo wrote:decrease hdim to 5 and push save


still does not work, I'm on 2.3 i5 and can load TONs of other Nebula programs @ 96khz, even chokes out my Mac Pro with one single instance.

Wish the developers would have stated that 96khz sample rates are not supported.
greekpeet
User Level XI
User Level XI
 
Posts: 170
Joined: Mon Mar 29, 2010 9:28 pm

Re: Nebula reverbs drop out cpu

Postby enriquesilveti » Tue Aug 30, 2011 10:59 am

Enable .LOG mode and report your issue.
Enrique Silveti.
Acustica Audio customer and technical support.

MBP 11.5 (i7-4870 | 16 GB | 512 SDD)
SP4 (i5-6300 | 8 GB | 256 SDD)
RME UFX | PS Lyra2 | SD USBPre2
VM U15 | VM W10 | VM OSX 10.12
N4/NAT4 | SPX3 | RX5 | LN2C | Smaart8 | R5 | PT12 | PX10
User avatar
enriquesilveti
Global Moderator
Global Moderator
 
Posts: 2662
Joined: Sun Mar 28, 2010 9:00 pm
Location: Lodi | Madrid | Buenos Aires

Re: Nebula reverbs drop out cpu

Postby edbilleaud » Thu Sep 01, 2011 4:21 am

I am experiencing this exact same problem. Am on site now looking for a solution, either an upgrade or a downgrade, because 1.3.492 just chokes everything to a halt. Old projects that used to run easily now don't play at all. Acustica, please help.
edbilleaud
User Level VIII
User Level VIII
 
Posts: 89
Joined: Fri Sep 03, 2010 8:38 pm

Re: Nebula reverbs drop out cpu

Postby richie43 » Thu Sep 01, 2011 5:19 am

I had numerous problems, although different ones, with that version of Nebula. I upgraded to the current experimental version, "n" I believe, and it works better than ever. I also have the server version, and running it as a regular instance, and this was a huge boost in performance too. Try the newest experimental version. Save your current xml file and current install first, just in case.
The Sounds of the Hear and Now
http://soundyaudio.com/
richie43
Beta Tester
Beta Tester
 
Posts: 4844
Joined: Fri Feb 04, 2011 8:47 pm
Location: Minnesota, USA

Re: Nebula reverbs drop out cpu

Postby edbilleaud » Thu Sep 01, 2011 5:37 am

Thanks for the reply Richie. How do you save that file and that install?
I did install the experimental version, it wouldn't run either (in Logic), so I then installed an old version from October 2010 I believe, and it seems to be working, but I did not save anything. Have I got in trouble?
edbilleaud
User Level VIII
User Level VIII
 
Posts: 89
Joined: Fri Sep 03, 2010 8:38 pm

Re: Nebula reverbs drop out cpu

Postby richie43 » Thu Sep 01, 2011 5:50 am

I doubt that there will be any "trouble". I always save my whole install folder before I do an upgrade. I set up a custom install location, so I don't know where yours is located. Default is probably somewhere in your program files. The folder is called "acustica" and it contains all of the dll's and xml files. I also have tweaked my xml to better suit my system specs and needs, so I tend to be paranoid about "upgrades". But I am on a PC, and I assume that you are on Mac...? If so, I am probably not going to be much help :cry: But if things are working better, go with that!!
The Sounds of the Hear and Now
http://soundyaudio.com/
richie43
Beta Tester
Beta Tester
 
Posts: 4844
Joined: Fri Feb 04, 2011 8:47 pm
Location: Minnesota, USA

Next

Return to Working with Nebula

Who is online

Users browsing this forum: igbro and 2 guests