Login

Switching from mono to stereo kernel cause errors

Tips & tricks, working results, technical support

Switching from mono to stereo kernel cause errors

Postby tbentley » Tue Jul 19, 2011 12:52 am

When i switch from mono to stereo kernel mode. It causes audio to only play out of the left channel in cubase. Is there any way to fix this.
tbentley
User Level XI
User Level XI
 
Posts: 176
Joined: Mon Feb 28, 2011 8:17 am

Re: Switching from mono to stereo kernel cause errors

Postby TranscendingMusic » Tue Jul 19, 2011 1:08 am

I don't use Cubase but just to double check, are you sure the channel in Cubase is set correctly in that instance, respective to either mono or stereo?
mixing | mastering
Win 10 x64 | Sonar Platinum x64 | 3930K(OC)
User avatar
TranscendingMusic
Expert
Expert
 
Posts: 1132
Joined: Sat Mar 27, 2010 7:01 am
Location: USA

Re: Switching from mono to stereo kernel cause errors

Postby tbentley » Tue Jul 19, 2011 1:28 am

I don't think so im using it on stereo group busses.
tbentley
User Level XI
User Level XI
 
Posts: 176
Joined: Mon Feb 28, 2011 8:17 am

Re: Switching from mono to stereo kernel cause errors

Postby tbentley » Wed Jul 20, 2011 10:27 pm

bump on this. Does anybody know why. I was trying to use some nebula presets on the master. But i don't wanna turn my mix mono.
tbentley
User Level XI
User Level XI
 
Posts: 176
Joined: Mon Feb 28, 2011 8:17 am

Re: Switching from mono to stereo kernel cause errors

Postby TranscendingMusic » Thu Jul 21, 2011 1:59 am

Wish I could've been of more help tbently, I'm just not familiar with Cubase at all.
mixing | mastering
Win 10 x64 | Sonar Platinum x64 | 3930K(OC)
User avatar
TranscendingMusic
Expert
Expert
 
Posts: 1132
Joined: Sat Mar 27, 2010 7:01 am
Location: USA

Re: Switching from mono to stereo kernel cause errors

Postby tbentley » Thu Jul 21, 2011 3:06 pm

It's no problem. Im switching nebula to stereo on the kernel page. In cubase im doing this on a stereo group buss. I hope that helps describe the problem more.
tbentley
User Level XI
User Level XI
 
Posts: 176
Joined: Mon Feb 28, 2011 8:17 am

Re: Switching from mono to stereo kernel cause errors

Postby TranscendingMusic » Thu Jul 21, 2011 4:56 pm

Hmm, it's weird because that kernel stereo/mono button doesn't or shouldn't change to actual stereo or mono channel. It just forces the kernel processing to be exactly the same in both channels which is what the mono mode does. So it's possible this is a Cubase specific bug. G, what do you think?
mixing | mastering
Win 10 x64 | Sonar Platinum x64 | 3930K(OC)
User avatar
TranscendingMusic
Expert
Expert
 
Posts: 1132
Joined: Sat Mar 27, 2010 7:01 am
Location: USA

Re: Switching from mono to stereo kernel cause errors

Postby tbentley » Thu Jul 21, 2011 5:22 pm

Could be. Heres an example. If im playing a track it will be in stereo. If i go to the kernel page and click stereo it will now say mono-l. If i play back the track now, only the left channel of the buss is producing audio.
tbentley
User Level XI
User Level XI
 
Posts: 176
Joined: Mon Feb 28, 2011 8:17 am

Re: Switching from mono to stereo kernel cause errors

Postby Mauri » Thu Jul 21, 2011 7:37 pm

Hi, tbentley,

I'm not too sure how this applies to your situation but if you feed a mono signal to a stereo track in Cubase it will come out of the left channel only.

Mauri.
Cubase Pro 8 x64 + jBridge, W10 x64 Dual Boot on 2 SSDs + 3 SSDs for samples & project files, i7 5930K @ 4.2GHz, ASUS X99 Pro, 32GB RAM, RME HDSPe AIO, 2 x UAD2 Solo, Mackie HR624 MK2, 2 x 24" BenQ LED monitors, Nebula 3 Pro & Server x64.
User avatar
Mauri
User Level X
User Level X
 
Posts: 147
Joined: Fri Apr 23, 2010 9:08 pm
Location: Adelaide AU

Re: Switching from mono to stereo kernel cause errors

Postby TranscendingMusic » Thu Jul 21, 2011 8:32 pm

thanks Mauri... tbently, that sounds like what you are experiencing, no? That stereo/mono switching in kernel shouldn't have a bearing on the traditional stereo/mono you think it would.

But that is still odd, so Mauri how would mixing mono tracks and sending them to a master stereo work in Cubase?
mixing | mastering
Win 10 x64 | Sonar Platinum x64 | 3930K(OC)
User avatar
TranscendingMusic
Expert
Expert
 
Posts: 1132
Joined: Sat Mar 27, 2010 7:01 am
Location: USA

Next

Return to Working with Nebula

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 6 guests