Login

incredible 1.3.498 on the path (Core3 engine)

Tips & tricks, working results, technical support

Re: incredible 1.3.498 on the path (Core3 engine)

Postby giancarlo » Wed Jun 22, 2011 4:58 pm

mac users should wait a bit. Intel didn't support ipp library directly, but forced the usage of their compiler, so it's a BIG mess, as usually. I'm not surprised about that. Every time I try to figure something on mac osx side, it's a mess. Even linux is a lot more user friendly when you are trying to write code ;)
User avatar
giancarlo
Founder
Founder
 
Posts: 9196
Joined: Mon Sep 21, 2009 10:40 pm
Location: Italy

Re: incredible 1.3.498 on the path (Core3 engine)

Postby steve36 » Wed Jun 22, 2011 5:25 pm

Ok...1.3.499b...with server64 running (Reaper (x64)) and 3 instances of Nebula Reverb 64 (1 VNXT plate 1.5 seconds,2 mammoth eq's(96k),96k session) CPU 27%-77%,RAM 231 mb,GPU -30,061% until I press stop (then it reads zero,even when I press play again).Same glitching as before...Within Reaper itself in server mode the cpu meters are very low.When I close server and restart Reaper and load the same project, it runs smoothly,although the cpu meters skyrocket...

Steve
steve36
User Level II
User Level II
 
Posts: 28
Joined: Fri Oct 29, 2010 2:48 pm

Re: incredible 1.3.498 on the path (Core3 engine)

Postby giancarlo » Wed Jun 22, 2011 5:28 pm

perfect. Increase a bit DSPBUFFER in the case. Use Nebula3 reverb only. Check that you are in GHOST mode. Use it without the server. It's strange you get GPU values... anyway forget the server for a while, you don't need it any more.
User avatar
giancarlo
Founder
Founder
 
Posts: 9196
Joined: Mon Sep 21, 2009 10:40 pm
Location: Italy

Re: incredible 1.3.498 on the path (Core3 engine)

Postby steve36 » Wed Jun 22, 2011 5:44 pm

My DSPBUFFER is at 8192...I will check to see if I'm in Ghost mode or not (I am running Nebula64 Reverb at 5 x quality with 10 kernels at 96k on a Core2duo laptop...I don't expect it to be too efficient)...I'm actually pretty happy.The only thing that's out of place is the GPU thing.I hope it's something harmless and/or easy to figure out...cheers.

Steve
steve36
User Level II
User Level II
 
Posts: 28
Joined: Fri Oct 29, 2010 2:48 pm

Re: incredible 1.3.498 on the path (Core3 engine)

Postby giancarlo » Wed Jun 22, 2011 5:50 pm

yes, harmless and interesting
User avatar
giancarlo
Founder
Founder
 
Posts: 9196
Joined: Mon Sep 21, 2009 10:40 pm
Location: Italy

Re: incredible 1.3.498 on the path (Core3 engine)

Postby steve36 » Wed Jun 22, 2011 5:54 pm

:mrgreen:
steve36
User Level II
User Level II
 
Posts: 28
Joined: Fri Oct 29, 2010 2:48 pm

Re: incredible 1.3.498 on the path (Core3 engine)

Postby darren » Wed Jun 22, 2011 9:17 pm

I just got back home and installed the .499b update.

This crashes Ableton Live and Cubase 5 when I try to load either Neb Regular or Neb Reverb.
User avatar
darren
User Level X
User Level X
 
Posts: 104
Joined: Wed Dec 08, 2010 6:46 pm

Re: incredible 1.3.498 on the path (Core3 engine)

Postby giancarlo » Wed Jun 22, 2011 9:21 pm

could you try loading the localserver application first? Try an empty song: before run nebulaserverwin, than open an empty song and try to load an instance. I'm trying to understand if it was installed in the right folder
User avatar
giancarlo
Founder
Founder
 
Posts: 9196
Joined: Mon Sep 21, 2009 10:40 pm
Location: Italy

Re: incredible 1.3.498 on the path (Core3 engine)

Postby giancarlo » Wed Jun 22, 2011 9:23 pm

giancarlo wrote:could you try loading the localserver application first? Try an empty song: before run nebulaserverwin, than open an empty song and try to load an instance. I'm trying to understand if it was installed in the right folder


other thing, it's possible a library is missing in your computer. Which CPU do you have?
User avatar
giancarlo
Founder
Founder
 
Posts: 9196
Joined: Mon Sep 21, 2009 10:40 pm
Location: Italy

Re: incredible 1.3.498 on the path (Core3 engine)

Postby darren » Wed Jun 22, 2011 9:52 pm

Hi G,

Ok, heres what I did:

1) load the Nebulaserver x86
2) load Ableton Live with blank session
3) load instance of Nebula

Ableton Live then crashed with serious error.

I am running an intel i7 win7 6gb ram.

Regarding missing library, I am not sure how to check this but I do know the previous versions of Nebula do not crash the host. If I simply copy the older .dll files back into the vstplugins/acoustica directory then the old Nebula runs okay. It's only with this .499b version that I am seeing the crash.

So this crash is happening both when I have the server loaded before the host, and also when no server is loaded and I instantiate Nebula.
Cheers
User avatar
darren
User Level X
User Level X
 
Posts: 104
Joined: Wed Dec 08, 2010 6:46 pm

PreviousNext

Return to Working with Nebula

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests