Login

incredible 1.3.498 on the path (Core3 engine)

Tips & tricks, working results, technical support

Re: incredible 1.3.498 on the path (Core3 engine)

Postby vicnestE » Fri Jul 29, 2011 8:21 am

Tried the Nebula 3 pro newest experimental n.
Intel 2600K CPU Win7 64bit.


On my Reaper 4 beta 64bit, the 64bit nebula reverb works better and smoother.

When I jump to any point of the project, the nebula could be synced after a few second rather than the old version which need a quick stop & replay.
Impressive 8-)


But when I try to load 32bit Nebula reverb into 64bit Reaper, it's not properly loaded anymore.

Not a big problem but report anyway.
User avatar
vicnestE
Expert
Expert
 
Posts: 740
Joined: Sat Mar 27, 2010 5:11 am

Re: incredible 1.3.498 on the path (Core3 engine)

Postby vicnestE » Fri Jul 29, 2011 8:38 am

elam wrote:Do you still render your tracks with 24gb of RAM ?

Are you able to run a full mixing or production session without Nebula instance limitations ?

What's your CPU power futur2 ?


I'm wondering what is today's Nebula RAM limits with most recent computer setups ?


On my Intel 2600K, I guess if I want full console simulation, I still need to render the input audio.

The loading takes some time (4min~5min) for a 44KHz project to load 96KHz programs. Most time waiting for the internal SRC due to I only run SATA3 HDs in raid 0.

I remembered I could insert about 70 instances of Alexb's Pultec EQ when CPU hit about 90% but I forgot the drive latency I used. It could load more if nebula DISKBUFFER is at 8192.

Recently when I inserted about 8 nebula reverb instances on a vocal chain, the playback response is slow. And I usually heard the vocal soloed about 5 seconds after I hit "stop". Sometimes the VST flush sound is annoying, but not a big deal if you get used to it.

Sorry for the not accurate numbers.
User avatar
vicnestE
Expert
Expert
 
Posts: 740
Joined: Sat Mar 27, 2010 5:11 am

Re: incredible 1.3.498 on the path (Core3 engine)

Postby futur2 » Fri Jul 29, 2011 9:11 am

elam wrote:Do you still render your tracks with 24gb of RAM ?

Are you able to run a full mixing or production session without Nebula instance limitations ?

What's your CPU power futur2 ?


I'm wondering what is today's Nebula RAM limits with most recent computer setups ?


well, i have an older i7-920 -;) i render through a console before i start to mix.

as vicnestE pointed out it's getting sluggish if you try to max it out. personally i have no problems - i also use other things besides nebula...
futur2
Member
Member
 
Posts: 303
Joined: Sun Mar 28, 2010 8:16 pm

Re: incredible 1.3.498 on the path (Core3 engine)

Postby elam » Fri Jul 29, 2011 3:55 pm

Thanks for the infos vicnestE and futur2
futur2 wrote:Sorry for the not accurate numbers.


Don't worry both of you give me enough.

I wonder where Jessie Nemitz and Roomhunter are with their huge server setups ... That the type of system I'm aiming at ...

Loading time and SRC seems to be a real issue still. I had reduce loading time (Nebula plug time not Nebula library) dramatically with creating Nebula setups loaded with much less presets.

But SRC (I'm in 44.1)still a "creative flow" killer for me ...
elam
Vip Member
Vip Member
 
Posts: 425
Joined: Sat May 15, 2010 5:42 pm

Re: incredible 1.3.498 on the path (Core3 engine)

Postby futur2 » Fri Jul 29, 2011 5:59 pm

elam wrote:Thanks for the infos vicnestE and futur2
futur2 wrote:Sorry for the not accurate numbers.


Don't worry both of you give me enough.

I wonder where Jessie Nemitz and Roomhunter are with their huge server setups ... That the type of system I'm aiming at ...

Loading time and SRC seems to be a real issue still. I had reduce loading time (Nebula plug time not Nebula library) dramatically with creating Nebula setups loaded with much less presets.

But SRC (I'm in 44.1)still a "creative flow" killer for me ...


futur2 wrote: Sorry for the not accurate numbers.
i did not write that ;)
futur2
Member
Member
 
Posts: 303
Joined: Sun Mar 28, 2010 8:16 pm

Re: incredible 1.3.498 on the path (Core3 engine)

Postby tbentley » Fri Jul 29, 2011 6:19 pm

I upgraded from m to n. On my computer its more cpu intensive than the older version in cubase.
tbentley
User Level XI
User Level XI
 
Posts: 176
Joined: Mon Feb 28, 2011 8:17 am

Re: incredible 1.3.498 on the path (Core3 engine)

Postby giancarlo » Fri Jul 29, 2011 7:24 pm

check task manager
User avatar
giancarlo
Founder
Founder
 
Posts: 9186
Joined: Mon Sep 21, 2009 10:40 pm
Location: Italy

Re: incredible 1.3.498 on the path (Core3 engine)

Postby elam » Fri Jul 29, 2011 8:01 pm

futur2 wrote:futur2 wrote: Sorry for the not accurate numbers.
i did not write that ;)


The beauty of the "quote" button.Press the wrong one and ...
elam
Vip Member
Vip Member
 
Posts: 425
Joined: Sat May 15, 2010 5:42 pm

Re: incredible 1.3.498 on the path (Core3 engine)

Postby futur2 » Fri Jul 29, 2011 8:12 pm

elam wrote:
futur2 wrote:futur2 wrote: Sorry for the not accurate numbers.
i did not write that ;)


The beauty of the "quote" button.Press the wrong one and ...


indeed :mrgreen:
futur2
Member
Member
 
Posts: 303
Joined: Sun Mar 28, 2010 8:16 pm

Re: incredible 1.3.498 on the path (Core3 engine)

Postby tbentley » Fri Jul 29, 2011 9:12 pm

giancarlo wrote:check task manager

I don't have to check task manager. I made a project with the m version and had no issue. When i upgraded my cpu was overloaded and and playback was skipping.
tbentley
User Level XI
User Level XI
 
Posts: 176
Joined: Mon Feb 28, 2011 8:17 am

PreviousNext

Return to Working with Nebula

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests